четвъртък, 1 декември 2011 г.

Кратко обръщение към медиите във връзка с излизането от печат на бр. 3 (7) от 2011 г. на списание ИДЕИ

Ако се интересувате, можете да го потърси - като попитате някой книжар има ли списанието в книжарницата си, а ако го пък няма, което е и най-вероятно, да го изискате да го достави, та да си го купите. Тиражът на списанието може да се открие в офиса на издателство ИЗТОК-ЗАПАД, намиращ се книжна борса БОЛИД (бул. Искърско шосе"). Другият вариант да си доставите списанието, без посредничеството на така единодушно възненавидялите го книжари, е да ми пишете на моя имейл, намиращ се в КОНТАКТИ - и ще го получите по пощата. Разбира се, за същата тая цел можете да използвате и интернет-книжарниците, например store.bg.

Ако някой пък иска да получава редовно списанието, може да се абонира за него чрез ДОБИ-ПРЕС. 2012 година ще бъде четвъртата поред година, в която списание ИДЕИ съществува, има го на нашия бял свят. Ние, издателите му, сме преизпълнени с ентусиазъм да продължим толкова значимото културно дело. Списание ИДЕИ за нас се превърна в кауза. То вече стана духовен приятел на много хора. Ако и вие искате да имате такъв верен приятел, нищо не пречи да му подадете ръка.

Толкова. На предната корица на списанието е лика на на великия християнски мислител, на философа Свети Августин Блажени. На задната корица, по традиция, има някои него вдъхновяващи мисли. Ако някой се интересува по-подробно какво съдържа книжка 3 (7) от ноември 2011 г. на списанието, нека на прочете ето тази публикация: Какво ще можете да прочетете в новата, 7 книжка на сп. ИДЕИ, която предстои да излезе до края на ноември. Ноемврийската книжка на списанието излезе в последния ден на ноември по ред причини, сред които не на последно място е финансовата. Както и да е, важното е, че и този брой вече е факт. През март 2012 година, живот и здраве да е, ще очакваме първата книжка за идещата нова година.

В заключение един съвет към представителите на всички медии, които четат моя блог и ще разберат за излизането на новата книжка на списанието. Съветът ми, всъщност една кратко обръщение към тях, а чрез тях и към самите медии, в които работят, е, не може да е друг:

Уважаеми дами и господа репортери, журналисти и прочие! Продължавайте все така упорито и успешно да се преструвате, че не забелязвате списанието! Три години откак то излиза, но вие удържате фронта на пълното мълчание и на тоталното информационно затъмнение около него: браво на вас! Продължавайте все така, работете все в тоя дух! По този начин вие имате шанса в един славен ден да се наредите с пълно право сред убийците на това списание! С което на дело ще покажете, че българските медии наистина нямат отношение както към духовното, така и към съществените потребности на българската младеж! Тоест, че работят за толкова светлата кауза за пълното опростачване на нацията! Вий, господа и дами, сте герои! Дерзайте все така!

Стига толкова. Нека всеки да бъде какъвто иска. И да работи за каквото иска. Нека всеки да има право и на недостойнство. Хубав ден желая на всички!


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички досега излезли книжки на списание ИДЕИ