сряда, 14 септември 2011 г.

Писмо до известни блогъри, засягащо твърде деликатна тема

Преди време написах провокиращ текст със заглавие Как мислите, дали някой блогър, и то безкористно, ще се съгласи да сложи в блога си рекламен банер на сп. ИДЕИ?, което добре разкрива същината на поставения в него проблем. Минаха почти две седмици оттогава, с изключение на един млад човек, който ме попита да му дам банерче та да си го сложи в блога, никой друг от потенциалните адресати не реагира по никой начин. Тоест, реагираха всички, но реакцията им беше една и съвсем единодушна: мълчание. Българският манталитет бляскаво е потвърден.

Днес обаче е ден преди 15 септември, началото на учебната година. А списание ИДЕИ е насочено предимно към младите, има една духовна и образователна цел. Та в тази връзка ето сега ми хрумва, че не е зле да се възползвам от повода и да напиша кратко писъмце на някои от най-известните блогъри. Сиреч, да опитам да се възползвам от моментното им размекване и умиление по повод на началото на учебната година - бурни спомени връхлитат съзнанието на всеки от нас в този ден! - та да опитам да предразположа поне някой да рекламира списанието в блога си, т.е. да сложи банерче; знайно е, нахаен съм като муха или комар, когато става дума за списанието; речено-сторено, ето какво писъмце написах и изпратих на блогърите, чиито списък давам по-долу:

Уважаеми (Уважаема) Господин (Госпожо)...,

Вече трета година група ентусиасти издаваме списание ИДЕИ, което има за задача да работи за духовното, личностното и гражданското израстване на българската младеж. Успяхме при неимоверни трудности да издадем 6 броя, в скромния тираж от по 500 екземпляра всеки брой. Издадохме ги без ничия помощ, със свои средства, като и неколцина читатели се включиха със своята лепта та списанието все пак да излиза. Имаме големи трудности с разпространението на изданието тъй като фирмите за разпространение на периодика и книжарите оценяват списанието за "непазарно" и на това основание отказват да го разпространяват.

Нямаме пари за реклама. Единствената ни надежда е интернет. Опитваме да го популяризираме чрез неговите възможности. Почти не получаваме подкрепа и насърчение отникъде. Напротив, по хубав нашенски обичай отвсякъде ни обръщат гръб.

Та във връзка с тази неблагоприятна за бъдещето на списанието ситуация, която е съвсем очаквана и закономерна ако вземем предвид условията, в които живеем, ни хрумна да Ви предложим, ако сметнете за целесъобразно, да рекламирате списанието в своя блог - като израз на подкрепа и на добра воля, изцяло безкористно. Няма да Ви струва нищо да сложите едно банерче на списанието за известно време, с което ще помогнете за популяризирането му. Стига Вие да сте убеден, че това е благороден жест на човечност и съпричастност.

Не смеем да се обърнем към конвенционалните медии, защото там лакомията за пари е на невиждана висота, т.е. е безсмислено да очакваме прояви на някакъв алтруизъм от тях, затова се обръщаме към Вас.

Ето текст, който подкрепя казаното по-горе:

Как мислите, дали някой блогър, и то безкористно, ще се съгласи да сложи в блога си рекламен банер на сп. ИДЕИ?

Това е в основни линии замисълът и идеята на предложението ни. Ще очакваме с интерес реакцията Ви. Простете за причиненото безпокойство.

С уважение: Ангел Грънчаров, основател и главен редактор на списание ИДЕИ

14 септември 2011 година
Пловдив

А ето и имената на блогърите, на които изпратих (до този момент) горното писмо:

Богомил Шопов
Борислав Цеков
Велян Стойков
Веселин Николов
Даниела Горчева
Еленко Еленков
Жюстин Томс
Иван Бедров
Йовко Ламбрев
Комитата
Константин Косев
Майк Рам
Мартин Безгунов
Мартин Димитров
Минчо Спасов
Пейо Попов
Петър Добрев
Петър Стойков
Радан Кънев
Светла Костадинова
Светла Петрова
Симион Патеев
Тихомир Димитров
Тодор Христов
Христо Стоянов (Изпращането продължава, ще ви информирам и на кои други блогъри съм изпратил писъмцето.)

Приятен ден на всички!


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички досега излезли книжки на списание ИДЕИ