събота, 28 септември 2013 г.

Хубава вест от Торонто: броеве на списание ИДЕИ ще постъпят в тамошната университетска библиотека!



Скъпи приятелю Ангеле, здравей!

Как си? Най-после намерих време да отида до библиотека Робартс - библиотеката за славянски езици и литература към Университета на Торонто да се срещна лично и разговарям с директорката. И уговорих подаръка от теб - броевете на твоето списание "Идеи" за библиотеката, които изпрати. Радвам се, че можах да го направя, когато ходех на работа нямах време за нищо, сега мога да си позволя този лукс. Времето е най-висшия лукс на съвременността! Другата седмица ще отида да ги занеса сега, когато вече всичко е уговорено. По-добре късно отколкото никога.

Пиши ми как си ти и как върви работата. Във втората половина на октомври пристига мой много близък приятел-българин от Канада - в София, завръща се завинаги след много години в Канада. Той е компютърен инженер и аз му говорих за теб и книгите ти, той би искал да се запознаете. Казва се Л. Х., личен мой и на С. много скъп приятел, рядко надарен, благороден и пълен с идеи, които като теб - не само твори, но и осъществява! Да му дам ли твоите координати, можете да се чуете и уговорите среща? Той е мобилен, с кола и може да дойде до Пловдив да те посети и си поговорите и обмените мисли.

От мен засега много сърдечни поздрави и пожелания за здраве и благополучие на теб и семейството!

Твоя,Е.

Здравей, Е., скъпа приятелко,

Много ти благодаря за писмото, за хубавите новини и за пожеланията! Много се радвам, че книжките на сп. ИДЕИ, които преди време ти изпратих, ще отидат в университетската библиотека в Торонто. За изминалото време излязоха още доста книжки на списанието, ако намерим начин да ти ги изпратя (най-добре по познат българин, който пътува за Канада!), ще ти изпратя и тях, та колекцията да е съвсем пълна.

Разбира се, че можеш да дадеш данните ми на този твой приятел - и приятел на семейството ти, който идва в България; много ще ми е приятно да се запозная с него лично и да поговорим; за мен е изключително интересно да разговарям с хора, които са живели в развити страни и много са видели, това неимоверно ме обогатява.

Приеми, моля ти се, и от мен най-сърдечни пожелания за здраве, успехи и благополучие, за теб и за най-близките ти хора!

Твой приятел Ангел

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички досега излезли книжки на списание ИДЕИ