събота, 12 април 2014 г.

Приветствието на Ректора на Университета „М.П.Драгоманов” от Украйна към читателите на философското списание ИДЕИ

Уважаеми наши приятели и колеги!

Присъединявайки се към проекта на българския Център за развитие на личността HUMANUS от г. Пловдив и на Института по философия „Г. С. Сковорода” към Националната академия на науките на Украйна, разделяйки ценностите, идеите и целите на това българско-украинско научно-философско предприятие, учените и преподавателите от Националния педагогически университет „М. П. Драгоманов” (Украйна) са решени също да внесат своя принос в развитието на интелектуалната хуманитарна култура на нашите народи – за укрепване на дружбата и взаимното разбиране между нас.

Националният педагогически университет „М. П. Драгоманов” (Украйна) е централен и най-голям педагогически университет в нашата страна, неговият колектив в своята работа развива световноизвестните културно-исторически и демократични традиции в образованието, обучението и възпитанието на подрастващото поколение. Той се явява и един от водещите научно-изследователски центрове на образователната политика, практика и на университетското обучение в Украйна. Приветствайки и отдавайки длъжното на инициативата на главния редактор на списание «Идеи», известният български философ и преподавател Ангел Иванов Грънчаров, ние, представяйки за разглеждане от българския интелектуален елит и на нашите разработки, се надяваме на по-нататъшно успешно развитие на педагогическата и философската наука в нашите страни, на по-нататъшното цялостно развитие и процъфтяване на нашите държави и народи.

Виктор Андрущенко,

Ректор на Националния педагогически университет „М.П.Драгоманов”, професор

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички досега излезли книжки на списание ИДЕИ