събота, 9 юни 2012 г.

Защо медиите така дружно мълчат за списание ИДЕИ

Фейсбук-групата Фридрих Ницше - Идеологът на модерния път на Човека към Бога представи списание ИДЕИ ето с тия думи:

Афоризмите на Фридрих Ницше в списание "Идеи"

По думите на самия него Ницше е ненадминат сред германците в изразяването чрез афоризми. И може би това е една от причините неговото творчество да бъде толкова популярно във виртуалността, където обикновено се прочита толкова, колкото може да обгърне погледът от едното кликване.

Четенето от хартия е нещо много по-различно, а списание ИДЕИ заслужава да бъде четено.

Това представяне е може би единствен случай за представяне на списанието в интернет (по почин на хора, различни от издателите му); в другите медии - радиа, телевизии, вестници, списания - списание ИДЕИ, четвърта година от създаването му, е все още съвсем непредставено, т.е. съществуването му се посреща с глухо - а аз го наричам крещящо, защото е многозначително! - мълчание.

Представяният феномен, както и да го погледнем, все нещо говори за ситуацията, в която се намира съвременният български живот...

А кога именно и дали изобщо някога ще се пропука стената на толкова единодушното (и така многоречивото, многоизразителното!) мълчание около списание ИДЕИ - това никой не може да каже...

А на въпроса, поставен в заглавието, именно Защо медиите така единодушно мълчат за списание ИДЕИ, може да се отговори единствено така:

Защото духът, уви, е рядък неканен - и при това крайно дразнещ! - гостенин из българските простори...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички досега излезли книжки на списание ИДЕИ