четвъртък, 1 ноември 2012 г.

С удоволствие чета сп. ИДЕИ - това произведение на философската жажда!

Получих тия дни следния имейл, на който ми се струва, че е добре да придам известна публичност, понеже касае отношението на един млад човек към списание ИДЕИ - списанието, което работи предимно за духовното израстване на българската младеж; ето какво ми пише изпращачът на това писмо, а по-долу можете да се запознаете и с краткия ни диалог по повдигнатата тема:

Здравейте, господин Грънчаров, казвам се Я. И., почитател съм на списание "ИДЕИ". С удоволствие чета това произведение на философската жажда. Имам молба към Вас. Написах няколко философски реда за красотата, бих искал да ги разгледате и да си дадете мнението - ако това не представлява проблем за Вас. Благодаря!

Отвърнах на г-н Я.И. ето как:

Здравейте, г-н И., прочетох с интерес текста, който сте ми пратили и искам да Ви кажа, че определено ми хареса! Ако желаете, предвид това, че поставяте грандиозна тема, да го допълните още малко (ако се налага, с оглед да не е прекалено къс), няма проблем да го отпечатаме в списание ИДЕИ, дори още в следващата му книжка, която подготвям в момента. Но и така може да излезе, няма проблем, в някакъв смисъл краткостта е най-голямата философска добродетел. Ще се радвам да ни сътрудничите и с други свои текстове. Моля, напишете ми малко за себе си, евентуално да Ви представим като нов автор в списанието. Вие, по моя преценка, имате талант за писане, тъй че пишете!

Благодаря Ви много за отделеното време. Казвам се Я. И., живея в град Т. През изминалата 2011 г. се дипломирах в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" - специалност история. В момента продължавам своето образование като следвам философия(задочно) във Великотърновския Университет. Сега съм безработен, търся си работа, но за съжаление в градове като Т. трудно се намира работа - особено по специалността.

За мен ще бъде удоволствие, ако публикувате мой текст в списание "ИДЕИ". Ще бъда радостен ако мога да помогна с каквото и да е на списанието и на неговия професионален екип!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички досега излезли книжки на списание ИДЕИ