събота, 4 януари 2014 г.

Сп. ИДЕИ започва публикуване на статии на участници в международната конференция, посветена на 200-г. от рождението на С.Киркегор

КЪМ 200-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ ОТ РАЖДАНЕТО НА СЬОРЕН КИРКЕГОР

THE 200th ANNIVERSARY OF THE BIRTH SOREN KIERKEGAARD

От 3-5 декември 2013 г. в Киев, в Института по философия "Г. С. Сковорода" на Националната академия на науките на Украйна и в рамките на юбилейната международна научна конференция, посветена на 200-годишнината от раждането на Сьорен Киркегор - един от организаторите на която беше и Центърът за развитие на личността «HUMANUS» - бяха проведени ред изяви, на които учени от Япония, САЩ, Украйна, България и Словакия имаха възможност да обменят опит в изследването на идеите, на теоретичното, епистоларното и теологическото наследство на датския мислител. На снимката говори Председателят на "Обществото на Сьорен Киркегор в Япония" професор Кеньо Масугата, който изнася доклада "Кензо Ушимура, японският Киркегор". Научно-теоретичното Приложение на издаваното в България философско списание ИДЕИ в новия си брой, излизащ от печат тия дни, започва публикуване на статии на автори-участници в конференцията, посветени на изследването на философското наследство на знаменития датски мислител.


От дясно на ляво: проф. В.В.Лях, проф. Кеньо Масугата, доктор Баба Томомиши

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички досега излезли книжки на списание ИДЕИ