понеделник, 13 януари 2014 г.

Декемврийските книжки на списание ИДЕИ



Приемаме поръчки за хартиените издания на тези две книжки на списанието...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

2 коментара:

  1. Здравейте.

    Първо искам да Ви поздравя за успешното издаване на сп. Идеи.

    Още от самото начало успявам долу-горе да проследявам всяка една нова книжка.

    Аз съм магистър по Философия във Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Медотий" и от много време имам желание да Ви пиша, но никога не съм се решавала.
    Тъй като съм забелязала ,че публикувате и различни материали, написани от студенти, искам да попитам дали има възможност да Ви изпратя една Кратка Курсова работа (10 стандартни машинописни страници) на тема "Глобализацията
    - последици за човека", която да прегледате и да прецените дали може да има някаво "бъдеще" за нея.

    Благодаря предварително!

    С уважение: Д.С.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, благодаря че сте ми писала! Радвам се, че сте почитателка на сп. ИДЕИ.

    Разбира се, пращайте свои текстове, адаптирайки ги за нашето списание. Ще ги обсъдим и ще Ви известим за евентуална публикация. Талантливите млади хора са добре дошли със свои текстове на страниците на списание ИДЕИ.

    С поздрав: Ангел Грънчаров

    ОтговорИзтриване

Всички досега излезли книжки на списание ИДЕИ