сряда, 6 октомври 2010 г.

Рядко за България и особено ценно по рода си издание

Помествам по-долу ПРИЗИВ ЗА ПОМОЩ, публикуван в днешния брой БРОЙ 10 за 2010 на електронния вестник BulgariansInDetroit. Той се списва и издава от наши сънародници, живеещи и работещи в Съединените щати на Америка.

Новото българско списание за философия, психология, политика и обществени настроения ИДЕИ има нужда от финансова помощ. Списанието е рядко и особено ценно по рода си в България издание, което пропагандира духовност и провокира размисли и дебати. ИДЕИ е уникално издание и с това, че предоставя форум на читателите си, които желаят да заявят личната, както и гражданската си позиция.

Издател на ИДЕИ е известният български философ и автор на книги и публицистика Ангел Грънчаров.

Ако повече хора се ангажират с каузата за спасяване на списание ИДЕИ, шансовете то да бъде спасено нарастват пропорционално на ангажиралите се в тази кауза лица. Ето банковите сметки за списанието:

Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD:

В долари (USD): IBAN: BG18 RZBB 9155 4158 3843 16, BIC: RZBBBGSF
В евро (EUR): IBAN: BG70 RZBB 9155 4458 3843 01, BIC: RZBBBGSF
В лева (BGL): IBAN: BG89 RZBB 9155 1058 3843 85, BIC: RZBBBGSF

Ангел Иванов Грънчаров (ANGEL IVANOV GRANCHAROV)

(Забележка: Същият апел за помощ беше изпратен и до тукашни наши медии, до блогъри, също така до обществени и политически фигури и пр. С малки, незначителни изключения почти никой от тях изобщо не реагира, а мнозинството от тях като един замълчаха (впрочем, това също е многозначителна реакция!). Неколцина при това ме наругаха. И това е. Такива реакции за мен означават, че много хора у нас явно желаят списание ИДЕИ да загине. Защо ли? Ами Елин Пелин беше писал нещо за "българския гений": сещате ли кой ще бъде той ако някога изобщо се роди? Помислете, аз няма да ви го казвам за момента. Но ето че в Америка българите са по-различни, което е много радващо.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички досега излезли книжки на списание ИДЕИ