петък, 24 юни 2011 г.

За жалост ние, българите, трудно си обединяваме силите за каквато и да било кауза

Здравейте,

Казвам се К. и днес, докато бях в библиотеката, попаднах на списание "ИДЕИ" (между другото, списанието ми хареса) и на вашата публикация за образованието. В нея споменавате, че участвате в проект "Новото образование". Може ли да ми разкажете за него и по-точно какво представлява, каква е целта му, има ли нов модел за образованието или е подобрена версия на сегашното и т.н.

Поздрави от Варна

Здравейте, К.,

Радвам се, че списанието Ви е харесало. А по въпроса за "Новото образование", който ми задавате, искам да Ви кажа, че аз лично не принадлежа към тази група, въпреки че имам много родствени и близки идеи с техните. Не принадлежа, но обменям с тях информация, идеи и си сътрудничим в някои нещица.

За жалост, у нас, когато става дума за повече хора, а не за един или друг кръжец, много трудно стигаме до пълноценно и ефективно сътрудничество в каквато и да било отношение, трудно се кооперираме и си обединяваме силите, поради което и крайния ефект от усилията ни общо взето и кажи-речи е нищожен.

Ето Ви сайта на Новото образование, където ще можете да задоволите интереса си към този проект. Също Ви пращам линк и към онлайн-изданието на моята книга ИДЕИ ЗА ЕДНА НОВА ФИЛОСОФИЯ И СТРАТЕГИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО В БЪЛГАРИЯ, откъс от която, под формата на статия, всъщност сте прочели в списание ИДЕИ.

Ако имате някакви други въпроси относно моите разбирания относно българското образование, смело питайте, с радост ще Ви отговоря.

Желая Ви всичко добро и успехи!

С поздрав: Ангел Грънчаров


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >>>]

Как да си купя книгата?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички досега излезли книжки на списание ИДЕИ