неделя, 21 април 2024 г.

Защо няма "субективни истини", защо ако нещо е истина, то важи за всички човеци и народи, сиреч има универсално и абсолютно значение?

На едно място във фейсбук публикувах кратък коментар, написах една проста истина; да, ама един копейкаджия дойде и почна да шикалкави, преструвайки се на умен и учен; намери се човек с неувреден акъл да му опонира; и аз казах нещо, което би следвало да помогне на заблудените, стига истината да има за тях значение; ето как започна тази дискусия, която може да продължи, заповядайте, включете се и вие в нея (защото е пълно с хора, които не само че не знаят що е истина, но и не умеят да различават истина и лъжа, дори смятат, че лъжата е "истина", а истината е "лъжа", т.е. е пълно с хора с тотално объркани глави, пардон, умове!): 

Ангел Грънчаров: Путин е масов убиец, лоши хора, дето сте му поклонници! 

Nasko Gadzonov: Според кого и какво? И вие смятате, че Съединените щати също не са извършили своя дял от зверства. Вие мислите че разликата е главоломна ? Не, еквивалентна е. Нарича се "личен интерес" и важи за всички в международната политиката. (Прочети ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички досега излезли книжки на списание ИДЕИ